Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Ζερβός: Αύξηση στο ρεύμα έως και 48,7%!

Ομολόγησε δε ότι η ΔΕΗ είναι ο καλύτερος εισπρακτικός μηχανισμός που υπάρχει στην Ελλάδα!...
 
Ζερβός: Αύξηση στο ρεύμα έως και 48,7%!
Αυξήσεις, από την Πρωτοχρονιά, στα τιμολόγια της ΔΕΗ, οι οποίες θα κυμαίνονται από 10 έως 15 ευρώ, κατά μέσο όρο, τον μήνα προανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αρθούρος Ζερβός.


Αναπτύσσοντας τα στρατηγικά σχέδια της επιχείρησης στην Επιτροπή Ακροάσεων της Βουλής, με αφορμή τον επαναδιορισμό του στη θέση του προέδρου, ο κ. Ζερβός ανέφερε ότι, για κατανάλωση 800 κιλοβατορών, υπολογίζεται ότι η αύξηση θα είναι 10 ευρώ τον μήνα, ενώ για κατανάλωση από 1.400 έως 1.600 κιλοβατόρες που είναι και η μέση κατανάλωση των ελληνικών νοικοκυριών, η αύξηση θα είναι περίπου 15 ευρώ τον μήνα.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως στο δίμηνο ο λογαριασμός θα είναι φουσκωμένος κατά περίπου 30 ευρώ! 


Οι αυξήσεις στη ΔΕΗ θα γίνουν σταδιακά σε τρεις φάσεις, προκειμένου μέχρι την 1η Ιουλίου του 2013 να έχουν φτάσει στο 48,7%! 

Και αυτό, όπως διευκρίνισε ο κ. Ζερβός γίνεται βάσει ευρωπαϊκών οδηγιών αλλά και μνημονιακής υποχρέωση της χώρας, από το 2010.



Ο κ. Ζερβός ανέφερε ακόμα ότι η πρόταση της ΔΕΗ προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) είναι να μην υπάρξει καμία αύξηση στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο, το οποίο αφορά περίπου 300.000 καταναλωτές ευπαθών ομάδων, όπως μακροχρόνια άνεργοι ή άτομα με ειδικές ανάγκες και πρόσθεσε ότι, σύμφωνα και με την πρόταση του αρμόδιου υπουργού Ασημάκη Παπαγεωργίου, πρόθεση είναι να μειωθεί.



Ο Πρόεδρος της ΔΕΗ υποστήριξε ακόμα ότι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η επιχείρηση είναι αυτό της ρευστότητας καθώς η παρατεταμένη ύφεση έχει μειώσει τις εισπράξεις και έχει αυξήσει τα ληξιπρόθεσμα χρέη που φτάνουν σήμερα στα 1,2 δισ. ευρώ. 



Αίσθηση προκάλεσε δε η δήλωσή του, ότι είναι οι καλύτεροι (ΔΕΗ) για να εισπράττουν το χαράτσι, κάτι που είναι προφανές πως πιστεύει και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας… 



«Ήταν δύσκολη άσκηση για εμάς, από την άλλη πλευρά όμως αποδείχθηκε ότι η ΔΕΗ είναι ο καλύτερος εισπρακτικός μηχανισμός που υπάρχει στην Ελλάδα» τόνισε.



Εν τω μεταξύ, η ΔΕΗ εξακολουθεί να εισπράττει κανονικά το χαράτσι, αγνοώντας την δικαστική απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου. πηγή: epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes